Dinsdag: Rare Vogels wandeling

De verhalenvertellers van Antwerp Ghostwalk pakken uit met een nieuwe wandeling: ‘Rare Vogels’. Ze vertellen anekdotes over de komedianten van de Vogelmarkt – zoals Pooske Soep – en de komedianten op de planken in de bruisende theaterwijk. Vandaag komt Ludo Weyckmans er alles over vertellen.

Maandag: Manon van Aerschot en ‘Lekker Simpel’

Vandaag is foodie Manon van Aerschot onze gast. Ze komt vertellen over haar kookboek ‘Lekker Simpel’. Met dit boek wil ze laten zien dat je in de tijd dat een afhaalmaaltijd bij je thuis belandt even lang duurt als zelf iets lekkers op tafel zetten. En dat met ingrediënten die je in je vertrouwde supermarkt kan vinden. Vandaag op Expres via 105.4 FM, streaming, de website en DAB+.

Lekker Antwerpen: De BRKFSTCLUB

In Lekker Antwerpen hebben we het vandaag over De BRKFSTCLUB. Zij leveren dekluxe ontbijten aan huis en bieden ook takeaway aan. En je kan er Vlaamse klassiekers en lekker Italiaans eten of knus ontbijten. Je hoort er alles over de lekkerste zender van ’t stad: Expres!

Donderdag: De Winkelhaak Vertelt

Vandaag hoor je een interview met Jeroen Peeters van De Winkelhaak ivm de podcast “De Winkelhaak vertelt”. Dat is een kleurrijke podcastreeks over de ontstaansgeschiedenis van deze iconische creatieve hutsepot in de Antwerpse binnenstad en haar innesteling in een volksbuurt in verandering. Vandaag op Expres!

Vanaf vandaag: Eurovisie Songfestival

Vanaf vandaag hoor je in onze EXPRES JUKEBOX tussen 10 en 12 alle dagen een klassieker uit de geschiedenis van het Eurovisie Songfestival. Een reden te meer om je radio op Expres te zetten!

Zondag in Oep Trot: Luc Verleure

Centrale gast in Oep Trot is deze week Luc Verleure van Puur Plezier. Paul D’Hollander komt vertellen over zijn nieuwe single. Verder hebben we muziek van De Strangers, Circo Maximo, De Joenges, ‘T Zèn Waai, Vic Willekens, Gotjumenas, Koep Mezon en nog veel meer. Oep Trot met Glenn Pellis, elke zondagmorgen van 10 tot 12 op Radio Expres

Lekker Antwerpen: Choux d’Anvers

In Lekker Antwerpen gaat het deze week over patisserie zoals het hoort te zijn: Choux d’Anvers. Daar werken ze enkel met de meest hoogwaardige producten. Geen klassieke soesjes gevuld met slagroom, wel overheerlijke ganache’s, crèmes en karamels. Sam Hoskens vertelt er alles over in Lekker Antwerpen op Radio Expres.

Donderdag: Claudia Engelen over Antwerpen Proeft

Het culinaire festival Antwerpen Proeft komt er weer aan. Vier dagen lang kan je op één plek proeven van 90 topgerechten voor een fractie van de gangbare restaurantprijs. Er zijn ook gratis BBQ-workshops en ludieke masterclasses. Vandaag vertelt Claudia Engelen van Antwerpen Proeft er alles over op Radio Expres.

Woensdag in de ZOO: steuren en zaagbekken

Omdat het niet altijd over apen of olifanten moet gaan, hebben we het in onze wekelijkse ZOO rubriek deze keer met Yasmine over steuren en zaagbekken. Zet ‘m op Expres en ga mee naar de ZOO!