Win een exemplaar van Puzzelstad Antwerpen

Zin om wat te puzzelen deze zomer? We geven vanaf vandaag exemplaren weg van “Puzzelstad Antwerpen”. Dat is een uniek puzzelboekje dat je met kruiswoordraadsels, woordzoekers en nog veel meer puzzels meeneemt op een trip doorheen alles wat Antwerps is. De geschiedenis, de politiek, bekende Antwerpenaren, muziek, sport, mode en film. Gaston en Leo, de haven, de Antwerpse handjes, diamanten enz… Samensteller Serge Timmers komt er vandaag alles over vertellen. En met wat geluk kan je dus een exemplaar winnen. Zet ‘m dus op Expres via 105.4 FM, DAB+ of onze website.

Dinsdag: Glenn en Linda over ‘Vriendschap’

Onze eigen Glenn Pellis en Linda Dhaene vormen een muzikaal duo. Nu brengen ze hun eerste single uit, Vriendschap. Allebei promoten ze het Antwerps dialect en de Antwerpse folklore. En allebei vinden ze vriendschap belangrijker dan liefde. Ze vertellen er vandaag alles over op Radio Expres!

Lekker Antwerpen: La Cantina Wilrijk

Vrijdag trekken we met Lekker Antwerpen naar La Cantina in Wilrijk. Zin in een lekker ontbijt of lunch? Geen tijd om te blijven zitten en neem je het liever mee, het kan allemaal vertelt Xadi van La Cantina vandaag op Radio Expres.

Lekker Antwerpen: 75 jaar DelReY

In Lekker Antwerpen brengen we vandaag een interview met Anne Seutin. Zij schreef een boek nav de 75e verjaardag van DelReY Het is een boek met 75 weetjes waarvan 19 authentieke recepten van hun meester patissiers en chocolatiers. Het boek werd geïllustreerd met mooie historische foto’s van Antwerpen en DelReY door de jaren heen. Zet ‘m op Expres en je komt er alles over te weten!

Elke donderdag tijdens de zomer: op wandel in de Provincie Antwerpen

Tijdens de zomer verleggen we onze grenzen en trekken we rond in de Provincie Antwerpen. Iedere donderdag passeert Michel Van der Auwera in een provinciaal groendomein of ontdekt hij een ontspannende activiteit. Vandaag vertelt Duan Gatto van de dienst Vrijetijds- en Landschapsbeleving over Terra Nova.

Lekker Antwerpen: Theatrô

Theatrô op het Theaterplein in Antwerpen is een Italiaans restaurant, maar er staan drie chefs in de keuken: een Italiaanse, een Belgische en een Japanse kok. Zaakvoerder Stefano Cantaro vertelt vandaag op Expres dat hij geen ouderwets Italiaans restaurant wil zijn. Je hoort het via DAB+, onze website en 105.4 FM.

Woensdag: zomeractiviteiten in de Zoo

Vandaag sluiten we onze ZOO rubriek af met een vooruitblik naar de zomeractiviteiten in onze Antwerpse dierentuin. Ilse Segers komt er ons alles over vertellen. Op Expres natuurlijk!

Dinsdag: Dit lijkt een beetje op een cactus

Zwerm & Bad van Marie creëren voor Zomer van Antwerpen een stadswandeling op de grens tussen fictie en realiteit: Dit lijkt een beetje op een cactus. Een surrealistische tocht die leidt langs plaatsen waar het tumult van de stad, het gerinkel van een fietsbel, het starten van een motor kantelt in de soundtrack van een film… Vandaag komen Toon Callier van Zwerm en Peter Boelens van Bad van Marie er alles over vertellen.

Foto: Olympe Tits

Zondag in Oep Trot: Walter Clement

Centrale gast in OEP TROT is vandaag Walter Clement. Hij vertelt over het Vlinderpaleis en over de heks Clara Goessen. Verder hebben we nieuwe muziek van Circo Maximo en 4 Tact, De Strangers zingen over hun plaatsgebrek in bed en Glenn Pellis brengt ook nieuws over Serge & Rita. Oep Trot is er zondag van 10 tot 12. Op Expres natuurlijk!