Liften voetgangerstunnel worden eindelijk gerepareerd

Gisteren is het Agentschap Wegen en Verkeer begonnen met de grondige liftrenovatie van de Sint-Annatunnel (voetgangerstunnel) in Antwerpen. Motoren Desmedt nv werd aangesteld als geschikte partner om de werken uit te voeren, met respect voor het historisch karakter van de tunnel.

De Sint-Annatunnel is voor de Antwerpse mobiliteit van onschatbare waarde. Per dag kruisen ongeveer 18.000 mensen de Schelde via deze tunnel. De ingrijpende renovatie moet komaf maken met de vele defecten aan de liften en de gebruikszekerheid ervan sterk verbeteren. Iedereen zou tegen eind december 2022 beide liften opnieuw moeten kunnen gebruiken.

Reporter Guy ging even kijken en sprak met projectleider Tom Sels en minister Lydia Peeters. Je hoort het vandaag op Expres natuurlijk!