November = boekenmaand in Antwerpen

NIEUWS UIT ANTWERPEN – Antwerpen wordt opnieuw gaststad van het grootste boekenevenement van het land in Antwerp Expo en doopt de hele maand november om tot Boekenmaand met tal van festivals, expo’s, wandelingen, signeersessies en auteursontmoetingen. In Antwerpen kan iedereen een maand lang nieuwe boeken en verhalen ontdekken en extra genieten van de favoriete auteurs.

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier, van maandag 1 tot en met zondag 7 november, in Antwerp Expo met als vanouds boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Organisator Easyfairs vindt in de stad Antwerpen een partner om met LEES! Het Boekenfestival op een vernieuwende manier de traditie van de Boekenbeurs verder te zetten.De sterkhouders van Antwerpen als boeken- en letterenstad zorgen een maand lang voor een gevarieerd en rijk inhoudelijk programma voor verschillende doelgroepen. Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in HetPaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In DEStudio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s.

Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een prikkelend activiteitenprogramma. Zo organiseert ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding. Verder kan men de Paul van Ostaijen en de stripmurenwandeling doen, is er het maandelijks strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. Als afsluiter is er een nieuwe voorleesweek in Antwerpen.

De Boekenmaand in Antwerpen wordt ook komende jaren een vaste waarde. Op www.boekenmaand.be staat een overzicht van wat de Boekenmaand in 2021 biedt.

Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle tickethouders van LEES! Het Boekenfestival tijdens de maand november een gratis bezoek boeken voor een Antwerps museum.Deelnemende musea zijn Museum Plantin-Moretus, Museum Mayer Van den Bergh, Museum Vleeshuis, Letterenhuis, Rubenshuis, Red Star Line, Museum aan de Stroom, Maagdenhuis, ModeMuseum, Fotomuseum en DIVA Diamantmuseum.Let op: de kortingscode geldt enkel voor een bezoek in de loop van de maand november en is geldig op het volwassenentarief (voor één ticket), te boeken via de museumwebsites. Het toegangsticket van het Boekenfestival moet ook getoond worden op de dag van het museumbezoek. Alle info en voorwaarden op www.boekenmaand.be.

(Antwerps Persbureau / Foto Tom Cornille).