Heb je een zaak in Antwerpen? Doe mee met ‘De 100 van ’t stad’

Radio Expres lanceert ‘De 100 van ’t stad’ en geeft 100 handelaars gratis zendtijd
Als echte Antwerpse stadszender willen we graag iets doen voor Antwerpse zelfstandigen, handelaars en ondernemers. Want we hebben allemaal te lijden onder de nieuwe coronamaatregelen. Daarom staat Radio Expres met een grote actie graag wat zendtijd af aan Antwerpse zaken en lanceren we de actie ‘De 100 van ’t stad’.


Radio Expres geeft aan 100 Antwerpse zaken één minuut gratis zendtijd om over hun zaak te vertellen en de Antwerpenaar er van te overtuigen ook in deze moeilijke tijd in hun zaak te komen winkelen, eten of drinken. Het gaat dus niet om reclamespots of campagnes. We geven handelaars de kans om zelf mensen op te roepen om bij hen te komen winkelen, eten of drinken. In de minuut die ze ter beschikking hebben, mogen ze hun zaak aanprijzen, speciale acties voorstellen,… Kortom: ze mogen deze minuut zelf creatief invullen.  Deze boodschappen zullen verschillende keren uitgezonden worden.


Marc Dhollander: “Als het feest is in ’t stad willen wij er graag bij zijn. Maar als ’t stad het moeilijk heeft, willen we ook iets doen en niet bij de pakken blijven neerzitten. Enkele weken geleden zagen we handelaars vol goeie moed hun zaak weer opstarten. Er werd goed nagedacht over hoe dit veilig zou kunnen. Geen moeite was teveel om een goeie veilige start te kunnen maken. Ook in de cultuursector werd nagedacht hoe kleine voorstellingen toch zouden kunnen doorgaan voor een klein publiek met alle respect voor alle coronamaatregelen. Ik vind het echt vreselijk om te zien dat onze stad net toen ze een beetje aan het heropleven was nu plots omschreven wordt als een ‘te mijden plek’. De ene na de andere handelszaak sluit alweer haar deuren omdat de situatie onleefbaar is. 
In ‘normale’ tijden brengen we op Radio Expres een hele dag door tal van items en aankondigingen over alles wat er leeft en beweegt in Antwerpen. Noodgedwongen hebben we deze items moeten schrappen.  We willen deze zendtijd de komende weken graag ter beschikking stellen van Antwerpse winkels, ondernemingen en horeca. We zijn er van overtuigd dat er maar één manier is om door deze crisis te geraken en dat is elkaar steunen. In dit geval betekent dat de Antwerpenaar aanmoedigen om zoveel mogelijk lokaal te winkelen.  We hopen dat we met deze actie een steentje kunnen bijdragen aan het overwinnen van deze crisis. Het is ook de bedoeling er een positieve actie van te maken, geen ‘red ons’ initiatief. We rekenen erop dat handelaars zich van hun creatiefste kant laten zien (en horen) en een aantrekkelijke boodschap geven die plezant is om naar te luisteren.”

Wie wil meedoen kan zich vanaf nu registreren via een mailtje naar antwerpenleeft2020@gmail.com. Je zet in die mail een heel korte beschrijving van je zaak, je naam, adres en telefoonnummer. Wij contacteren je en laten je weten wanneer je je boodschap kan inspreken. Je hoeft je hele boodschap dus niet meteen door te sturen. De berichten zullen tot half september verschillende keren uitgezonden worden via 105.4 FM en www.radioexpres.be

Zie ook: https://www.gva.be/cnt/DMF20200804_94965254