Antwerpen sluit het jaar af met vuurwerk

Op dinsdag 31 december om middernacht zet Antwerpen het nieuwe jaar feestelijk in met vuurwerk. De vuurpijlen worden afgeschoten vanop een ponton op de Schelde. Aan de Scheldekaaien tegenover de Voetgangerstunnel kunnen toeschouwers genieten van een drankje aan de bar en warmt dj-duo Laston & Geo vanaf 22.30 uur alle aanwezigen op. Nadien tellen Thuis-acteurs Tine Priem en Raf Jansen samen met het publiek af naar het vuurwerk. 

Omdat de site op de Scheldekaaien slechts een beperkte capaciteit heeft, raadt de stad bezoekers aan zich te spreiden. Het vuurwerk is te bewonderen vanop verschillende locaties langs de rivier, van de Scheldebocht tot Hoboken, zowel op de linker- als de rechteroever. Zo garanderen onder andere de Belvédère aan het Droogdokkenpark op de rechteroever of de boeienweide ter hoogte van de Voetgangerstunnel op Linkeroever een prachtig zicht op het magisch vuurwerkspektakel. 

Het Steenplein wordt volledig ingenomen door Winter in Antwerpen. De kraampjes daar sluiten op 31 december al om 18 uur, net als alle andere attracties van de Winter. Het Steenplein wordt vanaf dan ook afgesloten voor het publiek.

Om vlot aan de Scheldekaaien te geraken, wordt aangeraden om de informatieschermen en wegwijzers tussen de Groenplaats en de site te volgen. Voor personen met een handicap zijn er op het terrein een aantal speciale plaatsen voorzien. Die zijn aangeduid met pictogrammen.